A víz fontosságát szeretném leírni

 A víz fontosságát szeretném leírni

Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy a vizeink fontosságával és megbecsülésével ismertessük meg önöket.
A földünkön a vízmennyiség mind összesen 1,3 milliárd km3, ez a nagy mennyiségnek tűnő víznek a 97% tengervíz (sós víz).
A 2%-ka jég formájában helyezkedik el a sarkvidékeken és a gleccserekben, melyek a felolvasztás után lennének fogyaszthatók.

A víz fontosságát szeretném leírni

A víz fontosságát szeretném leírni

A mai tudomány mellet a gazdaságos ivóvíz tisztítására elérhető édesvíz, kb-1%-nak megfelelő érték lehet.
Ez a mennyiség már elég aggasztó lehet a földünkön egyre emelkedő népességi számok láttán.
A vizeinkben sajnálatos módon az elszennyeződés egyre nagyobb mértéket ölt. A népesedés fejlődése az üzemek termelésénél használt nagy mennyiségű vízpazarlásnak köszönhetőek. A vízkészletünk rohamosan fogy.

A víz fontosságát szeretném leírni

A víz fontosságát szeretném leírni

Vannak a földnek olyan részei ahol természetes, ha kinyitja a csapot az ember. Akkor abból folyik a kellemes ízű korlátlan mennyiségű lágy víz.

De van a másik véglet mikor minden csepp vízért kemény munka árán tudnak csak hozzájutni. De víz tisztasága nem mindég megfelelő. Sajnos egyre több földrészen a nem szakértelemmel kezelt víz nagyon sok betegséget terjeszt, és fertőzések kialakulását is magában hordozza.
A folyók a földből és az ember által használt vegyi anyagok és műtrágyák származékait hordozza magában. A forralás vagy tisztítás nélküli fogyasztás nem javasolt mert komoly betegséget okozhatnak.
Ausztráliában az eső vizet használják az ivóvíz pótolására nagy mesterségesen előállított medencékben felfogják az eső vizet és komoly víztisztító berendezés által megtisztítva kerül a lakások konyhájában.

A víz fontosságát szeretném leírni

A víz fontosságát szeretném leírni

Az eső víz felfogó területeken nem engedik a vegyszer és műtrágya használatát  hogy még véletlenül sem kerüljön bele a felgyülemlett eső vízben.
Az emberek az udvarokon nagy gyűjtő hordókban gyűjtik az eső vizet és a locsolásra és más vízhasznosításra használják hogy ne az ivóvíz fogyjon amit elég drágán állítanak elő.
Kedvező helyzetben vannak azok az országok a kik jól elvannak látva víz készlettel és nem szenvednek a víz hiányától és mindennap tiszta vízben tudnak fürödni vagy fogat mosni, és nem kell kilométereket gyalogolni egy kanna vízért.
Aki ilyen szerencsés helyen lakik az is becsülje meg az éltető vizet minden körülmény között.

 

 

Vélemény, hozzászólás?