A víz hatása az emberi szervezetre

A víz hatása az emberi szervezetre.

Sokszor az emberek nincsenek tisztába a betegségük eredetével és rögtön az orvoshoz fordulnak segítségért. Mert azt hiszik hogy valami nagy betegségük van.
Ha valakinek fáj a feje vagy valami hasi problémája van vagy az ízületei sajognak. Rögtön a jó bevált megoldást választják és a gyógyszerhez fordulnak segítségül.

A víz hatása az emberi szervezetre

A víz hatása az emberi szervezetreIlyenkor át kell gondolni a problémák okát mert a szervezet ha nem kap elég folyadékot. Akkor nem tud tökéletesen működni és ekkor jönnek a fájdalmak. A fejfájást például a kiszáradás előjelének is tekinthetjük. A testmozgásunk során a légzéssel 1,5-2 liter vizet párologtatunk. Akkor még az izzadsággal is jelentős víz mennyiséget izzadunk ki. A folyadék pótlás nem egyenlő. A cukrozott üdítők és más tartósító szerrel és különböző ízfokozókkal telített folyadékok fogyasztása. Mert ez nem szünteti meg a kiszáradást.

A víz hatása az emberi szervezetre

A víz hatása az emberi szervezetre

Az ivóvíz fogyasztása a legmegfelelőbb a kiszáradás elkerülésére ez lehet ásványvíz vagy víztisztítóval tisztított víz ( az ásványvizek többsége is tisztított ivóvíz) ezek a szervezetet átmossák és tisztítják a sejteket ízületi porcoknál a lerakódásokat eltávolítják.
A kellő vízbevitel a gyomor működését is segíti könnyebben távoznak a salak anyagok, és a táplálék emésztését is elősegíti.
A vesék tisztításában is nagy jelentősége van a szűrt víznek mert a salak anyagokat kimossa és így nehezebben tud vesekő képződni.

A víz hatása az emberi szervezetre

A víz hatása az emberi szervezetreAmikor már érezzük hogy szomjasak vagyunk akkor már a sejtek kezdenek kiszáradni mert sajnos a szomjúságot könnyű összetévesztenie az éhséggel.
Bár mindenki kivan téve a kiszáradásvak de a legjobban veszélyben vannak a csecsemők mert ők nem tudnak szólni csak sírással figyelmeztetni bennünket, és a szülő először mindég arra gondol hogy biztos éhes a gyermek.
A sportolóknak is gondoskodniuk kell a folyamatos víz pótlásáról mert ők még hatékonyabban préselik a vizet a szervezetükből, és az izom képzéshez is hozzá járul a víz fontossága.
Pótolja a folyadék veszteségét ozmózis víztisztítóval tisztított ivóvízzel.

A víz hatása az emberi szervezetre

A víz hatása az emberi szervezetre

 

 

Vélemény, hozzászólás?