A víz élettani előnyei.

A Víz élettani előnyei.

A Víz élettani előnyei. Sokan nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy a szervezetüknek a nagy részét víz alkotja kb.60 %-át. A szervezet minden sejtjének szüksége van vízre mert a víz segít a szerveknek szöveteknek. A test hőmérsékletet fenntartani és szabályozni más testi funkciókat.
A víz mennyisége függ attól hogy milyen éghajlaton élnek az emberek mert. A forró és meleg éghajlaton többet párologtat az izzadással és a sűrűbb levegővétellel minta hideg, fagyos éghajlaton.

A Víz élettani előnyei.

A fizikailag aktívabban tevékenykedők is több vizet fogyasztanak. Mint aki szellemi tevékenységet folytat és testileg nincs igénybe véve.
A betegség ideje alatt is megnövekszik a folyadék bevitelünk. Ott már nem csak a víz de a teával és más egyéb folyadékok is a szervezetbe kerülnek.
Pótolni kell a hányással, hasmenéssel és lázzal távozó víz mennyiséget nehogy kiszáradjon a szervezet.
A víz nagyon sokat segít a szervezet hidratálásában nedvesen tartja a szájat, szemet, orrot és a bőrt is feszesen tartja.

A Víz élettani előnyei.

Ezen felül segíti a véráramlását az agyműködését és védi a gerincvelőt. A külsőbe hatásoktól az ízületeknek a síkosítását is elősegít a víz élettani előnyei.
Amennyiben nem biztos a hidratáltsági szintjében elég a vizeletet ellenőrizni. Mert a vizelet világos majdnem vízszínű akkor megfelelő a hidratáltság. De amikor sötét sárga vagy talán még annál is sötétebb akkor a kiszáradás fenyegeti a szervezetet.

A Víz élettani előnyei.

A sötét vizelet észlelésénél azonnal meg kell kezdeni a folyadék pótlását. Minél több vizet vagy magas folyadék tartalmú gyümölcsöt vagy ételt fogyasztani.
A nagyobb mennyiségű tisztított víz fogyasztás hozzájárul a vese, húgyhólyag, húgyutak fertőzésének a megelőzéséhez és gátolja a húgykő képződést.
A terhes vagy szoptatós kismamáknak is a doktor több alkalommal felhíja a figyelmüket a kellő mennyiségű folyadék bevitelre.

A Víz élettani előnyei.

A kellő folyadék fogyasztása enyhíti a székrekedést. Az emésztés már a szájban megkezdődik a nyállal. Az enzimek segítik lebontani az élelmiszert, és ásványi anyagokat.
Az emésztést elősegíti a víz, a rostokat könnyebben emészthetővé teszik kímélve a beleket.
Az orvosok eltérő magyarázatot adnak a vízfogyasztás mennyiségéről. De abban mindenki egyet ért, hogy a szervezet akkor működik tökéletesen ha kellő menyiségül folyadékot fogyasztanak.
Mindenki figyelje a testét, az árulkodó jeleket  mert csak így lehetnek egészségesek.