Desztillált víz mint ivóvíz.

Desztillált víz mint ivóvíz.

Desztillált vizet már időszámításunk előtt kb 200-évvel készítettek a tengervízből lepárlással, ivóvíz céljából állítottak elő.
Desztillált víz fogyasztása elősegíti a szervezet minél nagyobb fokú tisztulását.
Mivel semminemű szervetlen anyagot nem vissza szervezetbe a desztillált víz ezért a sejteket nagyobb fokon tudja áttisztítani mint ha csak sima vizet vagy ásványvizet fogyasztanának. A nap folyamán nagyon sok szennyeződés jut be a szervezetbe tudtunk és akaratunk ellenére.

Desztillált víz mint ivóvíz

Desztillált víz mint ivóvíz

Mindenki ki van téve a levegő az ivóvíz, és különböző ételek elfogyasztásával megterhelik a szervezetüket többféle káros anyaggal. Magasabb kultúrájú Országokban pl (Ausztráliában) az éttermekben három különböző vizet lehet rendelni ásványvizet, tisztított vizet, és desztillált vizet. Ott mindenki maga dönti el mennyire fontos számára és családja számára az egészséges életmód.

 

Desztillált víz mint ivóvíz

Az alternatív gyógyászatban is javasolják a desztillált víz fogyasztását a szervezet megtisztítására. A főzést is desztillált vízzel készítik akkor az étel íze is tökéletesebb mert nincs mellék íz és így jobban élvezhető. A gyógyszer gyártásnál, vegyiparban, kozmetikai szereknél is desztillált vizet vagy tisztított vizet alkalmaznak, a készítmények hígítására.

A desztillált víznek van egy nagyobb fokozata a bidesztillált víz amikor a vizet kétszer desztillálják át és így a Ca. és a Mg. koncentrációja hasonlítani fog az ioncserélt vízhez.
Napjainkban az ioncserélt alkalmazásokat már Fordított Ozmózis eljárásra cserélték fel.
Az ioncserélt vizet  manapság csak a vízlágyításban alkalmazzák.

Desztillált víz mint ivóvíz

Ahol nincs lehetőség biztonságos tiszta víz vagy palackos víz hozzájutására akkor érdemes inkább desztillált vizet fogyasztani.
A desztilláció minden szennyeződést eltávolít a vízből ami még a kommunális vizekben van. Manapság egyre felkapott a kis teljesítményű elektromos otthoni desztilláló berendezések melyek a kútvízből vagy a konyhai csapvízből állítanak elő desztillált vizet.Az egészségügyben is az infúzióba desztillált vizet használnak mivel nem tartalmaz semmi nemű mellék anyagokat. Amerikában kijelentették, hogy az elhalálozás nagy részét a vegyi szennyeződések okozzák. Bár ez nem csak Amerikában ha nem az egész világon így van.
Ezért tanácsos az ételekből és italokból távolítsák el a vegyi szennyeződéseket.
Sokkal egészségesebbek lennének az emberek ha a desztillált vizet innának és főzésnél is azt használnák.