Egészséges életmód

Egészséges életmód a jó közérzet megtartásához

Az egészséges életmódra manapság egyre többen törekszenek és így meg válogatják hogy mit fogyasztanak és a folyadék bevitel milyen mennyiségben és minőségben történik a szervezetükben.

Egészséges életmód

Egészséges életmód

A jó közérzet kialakításához hozzájárul a test mozgás és a lélek egyen súlyban tartása, a stressz mentes élet vitel a kiegyen súlyozott életvitel. Legtöbbször a betegségek hátterében a lelki eredetű problémák állnak a munkahelyi és otthoni gondok és meg oldatlan feladatok nyomasztanak bennünket. Az anyag csere folyamatosságához hozzájárul az általunk fogyasztott víz mennyisége és minősége ezért fontos hogy a vizünk tisztított legyen és használjunk ozmózis víztisztítót.

 

Egészséges életmód

Egészséges életmód

                                                

Az elég mennyiségű víz fogyasztás a vese és a máj méregtelenítésében is hatékonyan közreműködik és mossa át a szervezetünket, és a sejtekhez is eljuttatja a tápanyagokat. A sportoláskor a verejtékezésél nagyon sok ásványi anyag távozik a szervezetünkből és ezt hiánytalanul pótolnunk kell. Az emberek számára nagyon fontos a mozgás de csak ezeknek a leírtaknak a figyelembe vételével, különbem többet árt mint használ a szervezetnek.

A mozgást nem szabad összetéveszteni a kemény sportolással mert aki fizikailag kevesebbet bír mint egy aktív sportoló annak a nagyon megfeszítő lenne egy kemény tréning.
De mozgásra mindenkinek szüksége van még a szervezet fiatal könnyebben elvégzi a futást vagy kerékpározás még emelkedővel szemben is és nem fárasztja le a szervezetét, de idősebb kórban már ez nem így működik és akkor lehet csak kocogni még jólesik és azután pedig sétával folytatni a mozgást.

Egészséges életmód

Egészséges életmód

 

Idősebb korban is nagy fontos a rendszeres mozgás mert a vérnyomást és ízületeket rendben tartja nem beszélve az álló képességről és kitartásról.
Sajnos az emberek nagy része idős korban már nem nagyon szán időt az egészsége karban tartására csak szedi az orvos által felírt gyógyszereket.
Pedig nem mindig a gyógyszer segítene ha nem a mozgás mert sok betegség háta mögött a mozgás hiánya az ok.
Főleg ha fiatal korunkban hozzá szoktatjuk a szervezetünket a rendszeres mozgáshoz akkor idősebb korban hiányozni fog a rendszeresség az életünkből.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.