A sport és egészség

A sport és egészség megőrzése mindenki számára fontos

Úgy gondolom hogy nem létezik ember aki az élete során ne gondolta hogy milyen jól lenne sportol ni és ezáltal erősnek ,karcsúnak, bátornak, egészségesnek lenni és mindenki látná rajta a törekvést és kitartást. Igen sajnos itt befejeződik a lelkesedés nagyon sok embernél és csak álom marad a számára minden megtalálja az okot miért ne vegye elő a súlyzót vagy nem menjen kocogni de még a sétát is el halasztja a kényelem kedvéért.

A sport és egészség

A sport és egészség

Jó szívvel emlékszik vissza az iskolában eltöltött testnevelés órákra mert ott nem a kedv számított ha nem kötelező volt az órán megjelenés még a lustábbak számára is .
Az én időmben mikor még iskolás voltam sokkal több lehetőség volt a mozgásra és sportolásra.
A tanárok lelkesebbek voltak mint mos mert a kötelező testnevelési órákon túl még szakköröket vezettek a diákoknak hetente egy alkalommal volt sportköri foglalkozás amin játékosan sportoltunk. A nyári szünidőben is megtartották a heti sportkőri foglalkozást és nem érezték tehernek a velünk való foglalkozást mert ők is velünk fociztak vagy kézilabdáztak, atletizáltak.
Próbálták velünk megszerettetni a sportot a mozgást az egészséges életmód szeretetét . Így a közösségi be illeszkedésre is rávezettek bennünket mert nagyon sok időt töltöttek a gyerekek egy más között és megtanultak alkalmazkodni egymáshoz ( nagyon jó hasznát vették az elkövetkező életben).

A sport és egészség

A sport és egészség

A testnevelés tanároknak így lehetőségük akadt a jó sportolók kiválasztására és azok tudásának fejlesztésére minél jobban kitudjanak teljesülni és lehetőséget kapjanak a versenyeken való részvétre.
Abban az időben még az iskolák a diákoknak szerveztek versenyeket ahol össze mérhették a sport tudásukat egymással, és nagy dicsőség volt annak a diáknak a számára aki valamilyen jó helyezést ért el a versenyeken, megbecsülés övezte az egész iskolában.
A tanárok büszkék voltak ha a diákokra és az eredményeikre de nekik az volt a legfoltosabb hogy minél több diákot vezessenek rá a mozgás örömére, és megtanítsák velük a kitartást és elkötelezettséget hogy ne az első akadály után fel adják az álmaikat, elveiket.

A sport és egészség

A sport és egészség

Szeretnék megemlékezni az egyik testnevelő tanáromról aki nem régen ment el közülünk, több ezer diákkal szerettet meg a mozgást és sport örömét nincs olyan diákja aki ne szeretettel és tisztelettel beszélne róla csodálatos emlékeket hagyott maga után, és így örökké élni fog a diákjai szívében.
Remélem sok ilyen testnevelő tanár van kicsiny országunkban aki mindenek elé helyezi a diákokkal megszerettetni a sportot és mozgást, ez által meghosszabbítja a gyerekek életét és azt is egészségesen tudják leélni.
A sportolás mellet még az egészséges táplálkozás és a kellő víz mennyiség fogyasztásai is nagyon fontos a gyerekek számára mert a ki izzadt folyadékot pótolni kell.
Gyermek korban kell az emberekkel megismertetni a víz és az egészség megbecsülését mert a világban ebből nagyon kevés van.
Nagy neves sportolok akik az életüket tették fel a sportra ahol csak tehetik hirdetik a ivóvíz fontosságát és az egészség megóvását, a mozgás örömének az átadását.
A sport öröme jobbá és emberségesebbé tesz mindenkit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.