A testünk megóvása a cél

A testünk megóvása a cél

Sajnos tévedés azt hinnünk, hogy ennyi egészségkárosító fertőtlenítés után legalább tiszta vizet kaphatunk. A szabványok szerint egy liter csapvíz tartalmazhat rovarölő és növényvédő szereket is, de számomra a legmegdöbbentőbb, hogy ha találunk benne 50 db féregpetét literenként, azzal még a “megengedett” határértéken belül vagyunk. Ezeket a víztisztító segítségével kilehet küszöbölni. Sajnos egyre több a bizonyíték arra, hogy az ihatónak nyilvánított csapvíz már nem egészen azt a minőséget nyújtja, amit megérdemelnénk.

A testünk megóvása a cél

A testünk megóvása a cél

Csöveink régiek, nem éppen sterilek és a tisztítás, fertőtlenítés sem megfelelő,megoldás a víztisztító eszközök be iktatása annak akinek az egészsége fontos a számára. Ha még nem hallott volna a szervezet elsavasodásáról ami az egészségtelen táplálkozás miatt alakul ki  és a betegségek meleg ágya, annak ajánlom minél hamarabb ellenőriztesse a szervezetét. Szeretnék kitérni a lúgosítás fontosságára, nagyon követni kell a szervezetünk ph értékét melynek legalább 7-es ph értéknek lenni kell. A lúgosító ételek fogyasztását előtérben kell helyezni és minél több időt töltsünk a szabadban. Amikor tehetjük menjünk el sétálni futni vagy valami mozgást végezzünk ami nem megerőltető a szervezet számára. Aki teheti válassza a kerékpáron való közlekedést ne a tömeg szállító eszközökön utazzon és így meg lesz a mozgás és nem kapunk el semmilyen betegségeket sem.

A testünk megóvása a cél

A testünk megóvása a cél

Összességében olyan helyzetet teremtünk, mintha a mosógépünket víz nélkül járatnánk, aminek ugye nem sok értelme lenne. De hogyan várhatjuk el a testünktől, hogy minden funkcióját tökéletesen ellássa. A tiszta víz testünk létfontosságú alkotórésze. Oldószer és vivőanyag, hiszen segíti a tápanyagok felszívódását, feloldja és eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges égéstermékeket. Étel nélkül több hétig, de víz nélkül legfeljebb 3-4 napig bírjuk ki. Az egészséges felnőtt ember napi folyadékszükségletének egyharmadát az elfogyasztott szilárd táplálékok, kétharmadát azonban csak folyadékok fedezhetik a víztisztítóval tisztított víz.
Ráadásul bizonyos folyadékok kifejezetten dehidratáló hatásúak, tehát vizet vonnak el a testünktől. Ilyen a kóla, a kávé, az alkohol tartalmú italok, a szénsavas üdítők, a szörpök és a különböző magas cukortartalmú gyümölcslevek is. Ezért ha csak lehet, tisztított vizet fogyasszunk!

Vélemény, hozzászólás?