A víz és fitnesz

A víz és fitnesz

Lassan a egész világon elterjed a víz és fitnesz mely az ízületeket nem veszi annyira igénybe.
A gyakorlatokat mivel vízben végzik ezért a vízfelhajtó erejét kihasználva könnyebb a kivitelezés, és elősegíti az egyensúly fejlesztését, megtartását.
Párosul a mozgás öröme és a víz kellemes ringása mely segít a túlsúly leadásban és a fájóízületek gyógyításában.

A víz és fitnesz

A víz és fitnesz

Kimondottan jó azoknak akik a földön nehezen mozognak és nem tudják elvégezni. A tornagyakorlatokat a járást, futást, tánc, és egyéb mozgásokat.
Az idősebb kor-osztály részére kidolgozott gyógytorna ami segít a derék, hát, illetve gerincbántalmakban szenvedőknek.
Az edzésterveket szakemberek dolgozzák ki személyre szabottan. Mert számít milyen testrészüket szeretnék erősíteni vagy tartásukon javítani.
A fiataloknál külön edzéstervet készítenek, hogy melyik testrészüket szeretnék formásítani vagy erősíteni.

A víz és fitnesz

A víz és fitnesz

A víz és fitnesz izomlázat nem okoz mind a mellet minden izomcsoportot megmozgat. De nem terheli túl hanem rugalmasságot és erőt ad neki.
A vízben végzett mozgás kellően javítja a koordinációs képességet az egyensúly megtartását. Jó hatással van a szív egyenletes keringési rendszerére a szervek vérellátására.
A víz-fitnesz lehet végezni különböző kellékekkel melyek a mozgást formáját és változatosságát növelik nem lesz egyhangú egy idő után.
A gyakorlat jótékony hatását növeli ha gyorsabban végzik a gyakorlatot. Felpörgetve emeli az intenzitást, hatékonyabban égeti a zsír a testről.
A vízben mindenki maga érzi mekkora e terhelhetősége. Fontos vigyázni ne feszítsük az izmainkat túl azon a ponton amikor a mozgás nehezünkre esik.

A víz és fitnesz

A víz és fitnesz

A szakemberek nagyon ajánlják kismamák részére. A terhesség előrehaladásával a mozgás nehézkesebbé válik a terhelés az ízületekre nehezedik. Így a kismama torna de még a járás is nehéznek bizonyul.
A kismamáknál a vízben történő mozgás. Azért is ajánlott főleg azoknak akik a vízben szülést szeretnék választani a baba világra hozására.
A baba születése után nem sokára a kismama és a baba együtt mozoghatnak a vízben a mama. Azért hogy visszanyerje az eredeti alakját a kisbaba pedig az egyenletes légzését segíti a vízben történő mozgás.