Hogy bőrünk szép maradjon

Hogy bőrünk szép maradjon.

Mindannyian szeretnénk, hogy arcunk, bőrünk sokáig szép és feszes legyen. Különböző szépészeti beavatkozásokat vesszünk igénybe. Magunkra kennünk általunk hitt, vagy mások által ajánlott, reklámokban látott krémeket, testápolókat.

Ami persze nem baj, tegyünk meg mindent szépségünkért, őrizzük, meg fiatalságunkat ameddig csak tudjuk.

Hogy bőrünk szép maradjon

Hogy bőrünk szép maradjon

A különböző kencék mellett azért figyeljünk oda folyadék bevitelünkre is. Mert bőrt elsősorban belülről kell hidratálni, ezért naponta 2-liter folyadék fogyasztása ajánlott.
A dehidratált bőr elveszíti rugalmasságát, feszességét, petyhüdté válik.
Ha naponta megiszik 2-3 csésze zöld teát már sokat tett a bőre szépségéért.
A kellemes és kényeztető fürdő helyett válassza a zuhanyozást a hideg meleg víz váltakozását. A zuhany serkenti a vérkeringést, élénkíti a nyirokrendszer működését, ezáltal lassítja az öregedést és fokozza az ellenálló képességet. Hogy bőrünk szép maradjon.

Hogy bőrünk szép maradjon

Hogy bőrünk szép maradjon

Túl hosszasan viszont a zuhany alatt sem szabad állni, mert a szövetek elernyednek, és bőrünk könnyen kiszárad.

A fürdés közben a bőr kitágul, és a vízből könnyen a szervezetünkben kerülhetnek a káros anyagok. Ami a pórusokon keresztül felszívódnak és bőr irritációt okozhatnak vagy súlyosul esetben ekcémát.
Azok akik gondolnak a bőrükön felszívódó veszélyekre megelőzésére azok zuhany szűrőt alkalmaznak. A tusolórózsa elé ami megtisztítja a vizet az ártalmas anyagoktól, és meg óvja haját is a kiszáradástól, töredezéstől.

 

A bőrünk igen kényes és védtelen a külső behatások ellen ezért hogy bőrünk szép maradjon fontos az ápolása. Amit a hidratáló krémek használatával tudunk meg óvni.
A hidratáló krémek nagyobb része tisztított víz. Ebben keverik a bőr kímélő és nyugtató adalék anyagokat és bőrtípustól eltérően állítják elő a krémeket.

Hogy bőrünk szép maradjon

Hogy bőrünk szép maradjon

A bőrünk igen kényes és védtelen a külső behatások ellen. Ezért hogy bőrünk szép maradjon fontos az ápolása. Amit a hidratáló krémek használatával tudunk meg óvni.
A bőrünk ahol nincs ruhával vagy más alkalmatossággal védve a napsugarak ártalmainak is kivannak téve. Ezért a napozásra is szeretném felhívni a figyelmüket mert a túlzott nap szárítja és roncsolja a bőrt.
Télen is fokozott figyelmet kell szentelnünk a testünk meg óvására mert ekkor a hideg tud komoly károkat tenni az elfedetlen bőrön.

Vélemény, hozzászólás?