Hogyan éljünk egészséges életmódot.

Hogyan éljünk egészséges életmódot.

Mivel az egészséges életmód többet jelent mint hogy néha egyenek egy kis salátát, vagy tegyenek egy kis sétát időközönként.
Azért hogy egészséges életmódot tudjanak folytatni meg kell következetesen választani az egészséges ételeket, többféle testmozgást és fizikai aktivitást, lehetőleg napi szinten.
El kell kerülni a megszokott egészségtelen táplálkozást a helytelen diétákat a rendszertelen alvást.

Hogyan éljünk egészséges életmódot

Hogyan éljünk egészséges életmódot

Így életmód változtatással fokozatosan kialakulatlanja a jobb közérzetét, egészségét és könnyebben elérhetővé válik az ideális testsúly is.
1. Egészséges ételek kiválasztása:
Válasszon olyan ételeket amelyek minimális mennyiségű egészségtelen zsírt tartalmaznak.
Ezek a zsírok megnövelik az LDL ( low-Density-Lipoprotein) koleszterin szintet ami korai szívbetegségek kockázatát idézheti elő.
Kerülje azokat az ételek amelyek magas transzzsírokat tartalmaznak mint a fagyasztott pizza, sütőipari termékek, sült ételek.

Hogyan éljünk egészséges életmódot

Hogyan éljünk egészséges életmódot

A kókuszzsír és a kókuszolajjal készített ételek amik kevés mennyiséget tartalmaznak annak a fogyasztása. Az HDL ( High-Density-Lipoprotein) koleszterin növeli amit a jó koleszterinnek ismerünk.
Az étkezési szokásaiba vezessen be minél több halat ( lazacot, makrélát, pisztrángot, tonhalat). az magas Omega–3 zsírsav tartalmuk csökkentik a szívbetegség kialakulását.
Az Omega-3 zsírsavakat növényi forrásból is bevihetik a szervezetbe mint lenmag, növényi olajok, diófélék és magvak. Bár ezeket a zsírokat nem dolgozza fel a szervezet olyan hatékonyan.
Minimalizálja az édesség, cukrozott üdítők, gyümölcslevek és a fehér kenyér fogyasztását.
Válassza a gyümölcsöket, zöldséget, frissen facsart gyümölcsleveket és a teljes kiőrlésű kenyeret.

Hogyan éljünk egészséges életmódot

Hogyan éljünk egészséges életmódot

Egyen zsírszegény termékeket sovány sajtokat zsírszegény tejet, a tejtermékekkel bitósítja a kalcium bevitelt.
Lehetőleg vásároljon biotermékeket amik nem tartalmaznak különböző növényvédő szereket vagy élelmiszer-adalék anyagokat.
Reggel fogyasszon magas kalória tartalmú ételt így egész napra csökkenti az éhségérzetet, valamint felgyorsítja az anyag cserét.
Győződjön meg róla hogy kellő mennyiségű tisztított vizet fogyasszon étkezés előtt igyon egy pohár vizet pszichológiai hatása van így csökkenti a bevitt étel mennyiséget. Viszont az időpontra odakel figyelni. az étkezés előtt minimum 30-perc legyen.