Víz és egészség megbecsülése

 Víz és egészség megbecsülése mindenki érdeke.

Gondoljunk csak bele hogy mi jut eszünkbe e szó hallatán víz? A hűsítő tenger hullámai közt lubickolni a nyári tikkasztó melegben,egy pohár hűsítő frissítő mellett. Bizony nagyon élvezetes . Ugyan ilyen kellemes egy fárasztó nap után belecsusszan egy kád forró vízbe,és forró teát szürcsölgetni.

 

Víz és egészség megbecsülése

Víz és egészség megbecsülése

 

Természetes hogy ha szomjasak vagyunk iszunk egy nagy pohár vizet. Egyetlen mozdulat és máris bőséggel áll rendelkezésre a hidegtől a forróig bármilyen hőmérséklet.

Az életünk része  a víz, el sem tudjuk képzelni nélküle az életünket-nélküle az élet elképzelhetetlen .Testünk is tisztába van vele, hogy ez az egyik legfontosabb éltető elemünk,hogy ne lenne ,hiszen ha nem kapja meg a megfelelő mennyiség folyadék pótlást, pennydüht és ráncos lesz bőrünk,lelassul az emésztésünk ezáltal nincs ami kellőképpen átmossa szervesünket ,a méreganyagok nem tudnak távozni.

 

Víz és egészség megbecsülése

Víz és egészség megbecsülése

 

 Ez nagyon sokféle betegség következménye lehet. Oda kell figyelni testünk jelzéseire, és nem csak akkor kell innunk amikor úgy érezzük hogy nagyon szomjasak vagyunk. Mert akkor már szervezetünk enyhe dehidratált állapotban van.

Folyamatosan inni kell akkor is ha nem vagyunk szomjasak. Sokan a szomjúságot összetévesztik az éhséggel és akkor is esznek amikor inni kellene. Nagyon fontos hogy mit iszunk a megfelelő mennyiség mellett a megfelelő minőségre. Nagy hangsúlyt kell fektetni, mert hogy az emberek körében egyre ritkábban válik a vízivás szokássá. A tisztított víz helyett inkább részesítjük előnyben a színezett és ízesített italokat. Amelyek nem hogy a szomjat nem oltják, de többnyire még egészségtelenek is.

 Víz és egészség megbecsülése mindenki érdeke.

Mit tehetünk hát azért hogy megfelelő folyadékot fogyasszuk ezzel támogassuk  testi lelki szellemi fejlődésünket. A legegyszerűbb ha mimnél több friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk. A zöldségek, gyümölcsök több mint kilencven százaléka víz.

 

 

Víz és egészség megbecsülése

Víz és egészség megbecsülése

 

A dinnye félék, a narancs vagy szőlő estében ez még több is lehet. Testünk a zöldségekben, gyümölcsökben található vizet szereti a legjobban. Mert így az összes ásványi anyag, vitamin és nyomelem rendelkezésre áll. Amire szükségünk van.

Emelet természetesen szükségünk van folyadék formájában is a szűrt vízre. Csakhogy nem mindegy hogy milyen vizet iszunk és ebből mennyit fogyasztunk. A megfelelő minőségű tisztított vízből naponta fogyasszunk 2,5-3 l kisebb adagokra elosztva. Testünk a folyadékot jobban tudja hasznosítani ha gyakrabban kisebb adagokban vesszük magunkhoz.

A tisztított víz fogyasztása mellett megkíméljük magunkat és környezetünket a felhalmozódó hulladéktól. Valamint a műanyag flakonok oldószereitől és vízlágyítóitól. A műanyagpalackos víznél még a csapvíz is jobb.

Tehát mérlegeljünk ezek alapján legjobb belátásunk szerint, a víz és egészség megbecsülése mellet döntsünk.

Vélemény, hozzászólás?