A víz minden élet alapja

A víz minden élet alapja

Életünk nélkülözhetetlen része a víz, a víz felbecsülhetetlen érték, fő táplálékforrásunk, nélküle nincs élet. A víz minden élet alapja földünkön. Vannak a földön olyan Országok melyek a napi víz szükségletüket sem tudják biztosítani maguknak.

A víz minden élet alapja

A víz minden élet alapja

A tisztálkodás és a mosás lehetősége teljes módon lehetetlen, mert a folyók távolsága határozza meg a vízhez jutás menyiségét. A folyók víz minősége függ az adott időjárástól mert ha nagyobb. Az esőzés a vízmennyiség felduzzad és így tisztább a minősége,és nem olyan szennyezett. Az Amazonas a világon a legtöbb vízmennyiséget szállítja ezért méltán nevezik a vizek királyának. A partjai mellet élőknek biztosítva van a tiszt ivóvizet. A mezőgazdasági munkákhoz csatornákon keresztül szállítja. Az öntözés lehetőségének a vizet, így a növények a nagy szárazságot jobban elviselik. A bő termésükkel hálálják meg a gondoskodást.

A víz minden élet alapja

A víz minden élet alapja

Igaz hogy a legtöbb víz az Amazonon folyik le. De a világ leghosszabb folyó a Nílus (6670 km), bár napjainkban. A vízmennyiségek amit a folyók szállítanak egyre apad a globális felmelegedés miatt. Ezért van szükségünk a tiszta és jó minőségű víz meg becsülésére és e szennyezte víz tisztítására. Az eső vizek össze gyűjtésére és hasznosítására nagyobb gondot kell fordítanunk.

A víz minden élet alapja

Azért hogy minél később érjen el bennünket a tiszta víz hiánya. Az őseink is a letelepedésnél mindég szemelőt tartották azt a tényt. A lehetőleg folyó mellé vagy közelébe keressenek maguknak hazát. A folyó bőségesen ellátja a népet mindég friss vízzel és élelemmel. Mert a folyóban bőven vannak halak és az állatok is ha megszomjaznak a folyóhoz mennek inni.

A víz minden élet alapja

A víz minden élet alapja

A tisztálkodás is megoldott mert a hűs vízben meglehet fürödni és a ruhákat is tisztán lehet tartani. Bár a folyok magukban veszélyt is hordanak. Mert a tavaszi olvadások sokszor árvízhez vezetnek és az addig felépített házakat könnyedén elmossa. Majd a későbbi időszakban mikor már több évszázad eltelt. Akkor kezdték el a folyókat szabályozni hogy az olvadások és esőzések alkalmával ne legyen mindég árvíz veszély.

Vélemény, hozzászólás?