Ozmózis víztisztító technológia

Ozmózis víztisztító technológia

 

 

Ozmózis víztisztító technológia

 

Az Ozmózis működése félig áteresztő membránházba sűrűn tekercselt szűrő réteg van. Egymásra halmozva melyen a koncentrált vizet keresztülvezetjük. A szűrőréteg annyira sűrű hogy a vizet szétválasztja nagy nyomás hatására.
Ehhez a folyamathoz legalább 3-bar szükséges mert a víz molekulák át préselése a szűrőlapokon csak így lehetséges.
Zárt rendszerű membrán lehetővé teszi a tisztítatlan ivóízből eltávolítsuk a szennyező anyagokat és csak a víz molekulák jussanak a puffertartályba.
A szűrő membránnak a másik kivezetésén a szennyező anyagok távoznak ki a lefolyó csatornába.

 

Ozmózis víztisztító technológia

 

                               

A szűrőrendszerben a víz folyamatos mozgásban van, és a membránra lerakódó veszélyes anyagokat ezáltal eltávolítja.
A szűrőrendszer kiszűri a baktériumnál több százszor kosseb részecskéket a ivó vizünkből.
Így jön létre a ozmózis hogy a tisztítatlan vízből kiválasszuk a szennyeződést ami tartalmaz (baktériumok , gyógyszer maradványok, arzén,nitritet, nitrátot,nátrium,és szulfátok) szennyező anyagokat.
Tehát az Reverse Ozmózis víztisztító membrán csak a víz molekulákat engedi át a szűrön és a víz egy gyűjtő tartályba folyik amire azért van szükség mert a tisztító folyamat miatt a víz csak lassan tud áramlani és a folyamatos víz ellátásra csak ilyen módszerrel lehet biztosítani.

 

Ozmózis víztisztító technológia

                               

A tartályban a víz teljes tisztaságú és nincs benne ásványi anyagok ezeket a vissza adagoló patronokkal kel pótolnunk.
Lehetséges hogy sokszor csak a tisztított vízre van szükségünk és nem kell a vissza adagoló patronon keresztül vezetni a vizet ekkor a két utas csaptelep áll a segítségünkre.
Ennek az az előnye hogy a patronokat kikerülve jut el a víz a fogyasztásra mikor csak tiszta vízre van szükségünk ( főzés, kávé, tea készítés és más egyéb célra).
Amikor pedig a szomjunkat akarjuk oltani ott van a csaptelep másik része és azon pedig folyik a vissza adagolt ásványi anyagokat tartalmazó ivóvíz.

A víztisztító óvja az egész család egészségét. Megvédi a szervezetet a  káros anyagoktól.   Meg könnyíti a tiszta vízhez jutást a testünknek.

Óvja az egészségét tisztított ivóvízzel!

Vélemény, hozzászólás?