A Fordított Ozmózis víztisztító

A Fordított Ozmózis víztisztító

A Fordított Ozmózis egy olyan eljárás amely lehetővé teszi a szennyezett és nagy mennyiségben fertőzött víz kezelését. Ezentúl a víz sótalanítását is elvégzi ki tudja vonni a tengervízből a sótartalmat így fogyaszthatóvá teszi.

Ausztrália egyes helyein már alkalmazzák, mert a szárasság és a vízhiány miatt rá vannak kényszerítve erre a megoldásra. Az éghajlat változás még nem tapasztalt környezet változási hatásokat fejt ki. Néhány területen áradó véget nem érő esőzést vált ki, máshol pedig aszályt hosszú hónapokig nem esik az eső. A víz az egyik legfontosabb környezetvédelmi gond a következő generáció számára melyet meg kell oldani.

A víztisztító berendezéseket és a fordított ozmózis rendszereket most alkalmazzák, hogy megakadályozzák a víz hiány bekövetkezését.

Fordított Ozmózis víztisztító

Jó ha megértjük a Fordított Ozmózis elvét ami abból áll, hogy a vízből az oldott anyagokat eltávolítja egy félig áteresztő membrán segítségével, és tiszta vizet kapunk.

Az ozmózis kimagasló módja, hogy bizonyos vegyi anyagokat vagy ásványi anyagokat eltávolítani a vízellátásból. Egyes víz készletek rendkívül magas természetes fluoridnációval rendelkeznek ami a fogzománcot támadja meg és foltos fogakhoz vezet. Esetleg nagyobb mennyiségben csontritkulást tapasztalhatunk.

A Fordított Ozmózis víztisztító

A Fordított Ozmózis teljes mértékben kiszűri a fluoridot vagy más szennyeződéseket ami a szervezetre veszélyes.

A fordított ozmózist más területen is használják pl: A juharszirupot is ezzel az eljárással állítják elő, a cukortartalmú koncentrátumból kiválasszák a vizet.

A boriparágban is elkezdték használni ezt a módszert, a borból a nem kívánatos elemeket eltávolítására úgymint a üledékek, gázok, vagy más elemeket.

A Fordított Ozmózis víztisztítók ipari méret mellet megjelentek a háztartásban alkalmazható kisebb teljesítményű mosogató alá szerelhető víztisztító berendezések.

Itt a víz három előszűrőn és a membránon áthaladva szűri meg a vizet és egy puffer tartályban gyűjti a megszűrt vizet, majd egy utószűrőn keresztül haladva jut le a fogyasztóhoz.

A konyha pultra vagy a mosogatótálcára egy külön álló csaptelep van felszerelve és ezen keresztül lehet a tisztított vizet vételezni, a puffer tartályból. A tartályra azért van szükség mert a készüléken a membránon át a víz nyomása nagyon lelassul így a puffer tartály egyenlíti ki a nyomást a csaphoz.

Vannak forgalomban a magas technikai minőségű átfolyós  víztisztító berendezések, ahol nincs szükség kiegyenlítő tartályra mert közvetlenül lehet vételezni a tisztított vizet.

Ennél a készülékeknél két darab nagy teljesítményű RO membrán (200-GPD) van elhelyezve ami biztosítja az átfolyóvíz kellő nyomását a csaptelepben.

Fordított Ozmózis víztisztító

A Fordított Ozmózis víztisztító

Amikor a  víztisztító készüléket beszerelik és elkezdik fogyasztani a tisztított vizet rögtön szembetűnik a víz bársonyossága ás meglepő tisztasága amit addig nem tapasztaltak.

Megszűnik a víz vastartalma így látványosan átlátszóbb a víz és a kancsóban maradt víz sem lesz egy idő után barnás színű, mert nincs jelen a vízkő.

A víz forralásánál eltűnnek az edény széléről a csíkok amit szintén a vízkő okozott.

A kávéfőző sem dugul-el a vízkőtől és a kávéíze is finomabb lesz.

Az ételek ízét is megváltoztatja a tisztított víz mert sokkal jobban kiadják az aromájukat mint a csapvízben főtt ételek.

Sokkal élvezhetőbb a Fordított Ozmózis vízben főtt húsok, zöldségek, tészták és más egyéb ételek.

A tea is élvezhetőbb a tisztított vízzel készített mint a csapvízben főzött volna.

A jégkocka az italban tisztábban néz ki mint a csapvízzel készített jégkocka.

A Fordított Ozmózis víztisztító a leghatékonyabb készülék víztisztításban!