Fordított ozmózis elvén szűrt víz!

Fordított ozmózis elvén szűrt víz!

 A víz nem azért van, hogy különböző élősködőket és szennyezőanyagokat juttasson a szervezetbe, hanem hogy ezeket oldószerként segítsen onnan eltávolítani.

 A fordított ozmózisos eljárással működő víztisztítók kb. 99%-ban eltávolítják a csapvízből a különböző vírusokat, baktériumokat, valamint a szennyezőanyagokat és vegyszereket. Ezeknek a víztisztítóknak a használata ráadásul nagyon gazdaságos, mivel egy liter kristálytiszta víz előállításának költsége csak néhány forint.

Fordított ozmózis elvén szűrt víz!

Fordított ozmózis elvén szűrt víz!

 

 A fordított ozmózissal működő víztisztító olyan szűrőnek fogható fel, amelynek a nyílásainál a baktériumok 1000-szer, a vírusok 100-szor nagyobbak. A berendezés öntisztító, szennyeződéseket nem halmoz fel. A szennyeződés eltávolítása a nyomástól és a víz összetételétől függően akár 99,8%-os lehet.

 Az ozmózis folyamán a víz átszivárog egy félig áteresztő membránon. Amely megakadályozza az ásványi anyagok és egyéb összetevők áramlását az oldatok között. Az ozmózis az élő szervezetek egyik alapvető működési eleme. Az ozmózis elvét felhasználják víztisztításra, vegyi anyagok kezelésére, illetve ipari folyamatokban. Ha egy membránnal elválasztunk két vizes oldatot akkor. A tiszta víz a membránon keresztül elkezd áramlani az alacsony koncentrációjú oldat felől. A magasabb koncentrációjú oldat felé. Az oldószer a tiszta víz áramlása megállítható, sőt meg is fordítható, ha növeljük a nyomást a magasabb koncentrációjú oldat oldalán. Ez a fordított ozmózis.

 

Fordított ozmózis elvén szűrt víz!

 

 A fordított ozmózis membrán rendszerint csak egy alkotórésze a tipikus fordított ozmózisos vízszűrő egységnek, ami általában négy fő egységre tagolódik.

Fordított ozmózis elvén szűrt víz!

 A rendszer első fokozata egy 5 vagy 20 mikronos előszűrő, amely kiszűri a lebegő szennyeződéseket, mint a por, rozsda, föld stb. Vannak olyan rendszerek, amelyekben két élőszűrőt (egy 20 és egy 5 mikronos), valamint egy aktív szenes szűrőt is használnak előszűrőként. A második fokozat a fordított ozmózis membrán a vízszűrő szíve, amely eltávolítja a vízben oldott vegyi és biológiai szennyeződések 99%-át. A víztisztítás valójában itt történik. A szűrés harmadik fokozatában egy aktív szenes szűrőn megy keresztül a víz, amely a maradék oldott anyagokat is megköti, és kellemesebb ízt és illatot biztosít a víznek. Végül a berendezésekhez általában tartozik egy víztároló tartály is.

 

Fordított ozmózis elvén szűrt víz!

Fordított ozmózis elvén szűrt víz!

 

 A berendezés megbízható megoldást kínál az arzén, nitrát, ólom, azbeszt, klór, vízkő, nehézfémek vegyszerek, rákkeltő anyagok, vírusok, baktériumok kiszűréséhez. Saját, megbízható ivóvíz-forrást kínál.