Vízszűrő filter cseréje

Vízszűrő filter cseréje

A ro víztisztító berendezések szűrő filter cseréje 6-12 havonként javasolt, vagy a víz mennyiségétől és minőségétől függően az átlátszó szűrőházon keresztül jól látható a szűrő filter elszennyeződése.
A vízből kiszűrt 5 mikronnál nagyobb káros anyagok szemmel jól láthatóan jelzik a szűrő betét szükséges cseréjét.

 

Vízszűrő filter cseréje

Vízszűrő filter cseréje

 

A nem átlátszó házban elhelyezett filterek is ugyan olyan szennyezettek, mint az előszűrő csak az majd a csere folyamán lesz látható, mert az 5 mikronnál kisebb vegyületeket és szennyeződéseket ezek a szűrők fogják fel, és nem engedik a ro membránba bejutni.
A cserék folyamán figyelni kell arra, hogy a betétek pontosan a helyükre kerüljenek, a műanyag borításokat gondosan el kell távolítani különbem a víz nem tud áthatolni a filtereken.

 

Vízszűrő filter cseréje

Vízszűrő filter cseréje

 

Vigyázni kell a filterekkel való érintkezések is csak tiszta kézzel érintsük így is a szennyezés elkerülése végett.
A szűrő házak és a rendszer fertőtlenítését nagy körültekintéssel kell elvégezni.
A szűrőrendszer cseréjénél a légtelenítést el kell végezni, mert különben a víztisztító berendezés nem fog tökéletesen működni ha valahol megtud szorulni a levegő és nem tud eltávozni.
A tartály feltöltése után legalább kétszer le kell engedni a vizet a szűrőrendszerből, hogy a gyártás folyamán esetlegesen a szűrőkön maradt nem kívánatos anyagokat ki engedjük a készülékből és ez által átmossa a víztisztító berendezést.
A mosatás során leengedett vizet ne a lefolyóba engedjük le, ha nem fogjuk fel egy edényben és nagyon jó lesz a virágokat locsolni a tisztított vízzel.

 

Vízszűrő filter cseréje

Vízszűrő filter cseréje

 

Ha végeztünk a felsorolt dolgokkal utána a készüléket vissza helyezzük a ki alakított helyére és gondosan figyelni kell nem szivárog a víz valahol és jól zárnak a tömítések.
A készülék vásárlásakor kapott kulcsokkal a szűrő házakat óvatosan de azért határozottan meg kell szorítani ez által is elkerülni a szivárgást, de a meneteket is kímélni kell a megszakítástól.
Mindent pontosan elvégeztünk a csere folyamán akkor biztosan tökéletes tisztaságú vizet ihatunk.
Kedves egészségükre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.