Tiszta a víz amit iszunk?

Az ivóvizeink tisztasága

Az emberek által fogyasztott víz vizsgálata az Országos ÁNTSZ. feladata. A vízművek felelőssége a víz tisztasága és fertőtlenítése mielőtt a fogyasztókhoz kerül.

A követelmények szerint a lenti tulajdonsággal felsoroltak alapján kell a ivóvíznek rendelkezni és vizuálisan kinézni.

1, Átlátszó,tökéletesen színtelen

Ez nem mindég így van az ásványi anyagok elszínezik az ő színükre.Zöldessé teszik az algák ,  átláthatatlanná a homok és más földi bemosódások, és még a baktériumok. A vegyi anyagok is színezi a tisztítatlan vizet.
Ezeket a kellemetlen hatásokat egy asztali víztisztítóval elháríthatjuk.

Tiszta víz fogyasztás

Tiszta víz fogyasztás

2, Szagtalan

A Klór és más származékai. Az üzemek melléktermékei, a kén hidrogén, és vegyi gázok fogyaszthatatlanná teszik a szűretlen vizet. Vagy nagyobb mennyiségben szervezetünkre káros hatást vált ki hosszú távon. A kellemetlen szag miatt számunkra fogyaszthatatlanná válik,  megoldás ha beiktatunk egy vízszűrő berendezést.

Fogyasztása kellemetlen

Fogyasztása kellemetlen

 

3, Lágy italú jó ízű

Az ivóvizeink keménysége a benne található magnézium és kloridok, salétrom savak és más a földben található ásványi sók miatt válhat kellemetlen íz érzet.
Még elvárjuk hogy a ivóvizeink( főleg a folyóinkból nyert víz) ne tartalmazzon gyógyszer maradványokat és fekália származékot, kólibaktérium és más szennyeződést.

A víz világnapja

A víz világnapja

Az ozmózis víztisztító ezeket a kellemetlen emlék hatásokat teljes mértékben megszűri.

Hazánkban sajnos elég változó a víz minősége és tartalma mert a különböző települések fekvése is meghatározza vízben rejlő anyagokat.
Vannak olyan részek ahol az arzéntól kezdve más nehéz fémek is jelen vannak és ettől kemények az ivóvizeink.
Az ivóvizeink gyermekek számára nagy veszélyt rejtenek. A nitrit tartalmú vizek még ha a tűrési határon belül is van, a mértéke. Mert a Magyar víz minőségi szabvány nagyobb követelményt vár el a vízművektől mint az Európai szabványok.

Nagyon sok elmaradt településen vannak még ásott és fúrt kutak. Ebből nyerik az víz nagyobb mennyiségét és ezt használják mosásra, állatok itatására és más egyéb körű felhasználásra.
Az ivóvizet viszont lajtos kocsival vagy zacskós vizet biztosít az önkormányzat nehogy megbetegedés lépjen fel ezeken a településeken.

Vélemény, hozzászólás?